Χημικά Peeling

TCA – τριχλωροξικό οξύ (Ανανέωση, Ακμή)

Επιφανειακό, Μέτριο.Απαιτούνται 1-3 συνεδρίες ανά μήνα.

Peeling με διαμάντια – Δερμοαπόξεση (microdermabrasion) – Καθαρισμός προσώπου με διαμάντια

Είναι η θεραπεία καθαρισμού προσώπου με μηχανικό τρόπο χωρίς ίχνος τραυματισμού. Απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας αναρροφώντας συγχρόνως ρύπους και σμήγμα, με αποτέλεσμα ένα λαμπερό και ανανεωμένο πρόσωπο.

Μανδελικό οξύ (Ροδόχρους νόσος, υπερμελαχρώσεις και χρόνο- φωτογήρανση ελαφράς μορφής)

Επιφανειακό (Χημική απολέπιση του ευαίσθητου και υπεραντιδραστικού δέρματος, ακόμη και σε περιόδους ηλιοφάνειας.

PRX-T33 (Βιονάπλαση Χωρίς Βελόνες)

md:Tranex ™ Retipeel (Προηγμένο peeling για υπερμελάγχρωση και σοβαρή φωτογήρανση)

H υπερμελάχρωση χαρακτηρίζεται από κηλίδες ή εστίες ελαφρού καφέ χρώματος σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται στον ήλιο. Είναι πολύ συχνότερη σε γυναίκες και σε άτομα με πιο ανοιχτόχρωμο φωτότυπο. Οι γενετικοί παράγοντες, έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και οι γυναικείες ορμόνες (περιλαμβανομένων και των αντισυλληπτικών) εμπλέκονται στην παθογένεια του μελάσματος.

Συχνά, εμφανίζεται στη διάρκεια της κύησης, σχετιζόμενη με τις χαρακτηριστικές ορμονικές αλλαγές. Οι υπερβολικές εναποθέσεις μελανίνης μπορούν να εντοπιστούν στην επιδερμίδα (επιδερμιδικό μέλασμα), στο χόριο (χοριακό μέλασμα) ή σε αμφότερες στιβάδες του δέρματος (μικτό μέλασμα).

To Tranex Retipeel είναι το πιο ισχυρό απολεπιστικό προϊόν για την απομάκρυνση όλων των ειδών υπερμελάγχρωσης. Τα συστατικά αποχρωματισμού που τροφοδοτούνται από τη Ρετινόλη ανακόπτουν τα διαφορετικά στάδια που εμπλέκονται στη διαδικασία της μελανογένεσης, εμποδίζοντας το σχηματισμό μελανίνης και την εμφάνιση της υπερμελάγχρωσης του δέρματος.

Επιταχύνει την επιδερμική ανανέωση, αφαιρώντας τις κηλίδες που είχαν σχηματιστεί στο παρελθόν με αποτέλεσμα ένα φωτεινό, ομαλό και ομοιόμορφο τόνο.

Κάθε συστατικό έχει ένα μοναδικό τρόπο παρέμβασης στις ενζυμικές διεργασίες, αναστέλλει δραστικά τη σύνθεση της μελανίνης και τη μεταφορά της στην επιφάνεια του δέρματος, αποφεύγοντας την εκ νέου δημιουργία υπερμελάγχρωσης.

Το Tranex Retipeel περιλαμβάνει στο σκεύασμα Τρανεξαμικό οξύ, το πλέον αποτελεσματικό συστατικό για την καταπολέμηση κάθε είδους υπερμελάγχρωσης.

Το Τρανεξαμικό οξύ αναστέλλει τη σύνθεση της μελανίνης εμποδίζοντας την αλληλεπίδραση των μελανοκυττάρων και κερατινοκυττάρων με αναστολή του συστήματος πλασμινογόνου/πλασμίνης, και επίσης αποτρέπει τη μελάγχρωση που προκαλείται από υπεριώδεις ακτίνες. Είναι το μόνο συστατικό που μπορεί πραγματικά να μειώσει την πιθανότητα επανεμφάνισης του μελάσματος.

Σαλικυλικό οξύ (Ακμή)

Επιφανειακό (Φαγεσωρική και φλεγμονώδης ακμή).

Βαθύς καθαρισμός σε περιπτώσεις ακμής

Γίνεται αφαίρεση μαύρων στιγμάτων, μηχανική διάνοιξη και αποσυμφόρηση κλειστών φαγεσώρων – κύστεων, με χρήση αποστειρωμένων εργαλείων.